Met het Atelier naar Museum Dordrecht.

Vrijdag 30 maart a.s. gaan we met het Atelier naar de tentoonstelling “Jongkind en vrienden” in het Dordrechts Museum.
Johan Barthold Jongkind (1819-1891) is een sleutelfiguur in de schilderkunst van de 19de eeuw en pionier van het impressionisme. Hij werd geboren in Nederland, maar woonde het grootste deel van zijn leven in Frankrijk, waar hij bevriend raakte met kunstenaars als Monet, Boudin, Daubigny en Pissarro. Jongkind schilderde naast stadsgezichten vooral kust- en rivierlandschappen. Verzamelen om 10.00 uur bij de Fast Ferry.
https://www.dordrechtsmuseum.nl/tentoonstellingen/jongkind-en-vrienden/

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *